Onze slaapconsult helpt u graag met al uw vragen over ons aanbod.

* Verplichte velden

Sluiten

Call Me Back
 • Gratis verzending
 • Gratis topper
 • Betalen bij aflevering
 • 5 Jaar garantie
 • Wij leveren GRATIS in NL, BE & DE!

Boxspring kopen

Wanneer u van plan bent om een nieuwe boxspring te kopen is het belangrijk om uzelf te orienteren. Zo zit er veel verschil in prijs, kwaliteit en comfort. Wij leggen u uit waar u op moet letten en waarom u het beste bij ons een nieuwe boxspring kunt aanschaffen. Dit doen we aan de hand van een boxspring test en verschillende tips waar u echt wat aan heeft bij het kopen van een nieuwe boxspring, online of in één van onze boxspring winkels. Gaat u een boxspring kopen, schakel dan een van onze slaapexperts in om de juiste slaapcombinatie samen te stellen voor een nog beter comfort.

 • Gratis thuisbezorgd
 • 90 dagen slaapgarantie
 • Gratis geïntegreerde topper
vanaf € 399,-
Kies uw boxspring - klik hier

Verschillende type boxsprings

Iedereen weet tegenwoordig wel hoe een boxspring eruit ziet, maar welke verschillende soorten boxsprings die tegenwoordig verkrijgbaar zijn op de markt is niet altijd even duidelijk. Daarom hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van verschillende soorten boxsprings die u kunt kopen. Iedere type boxspring is geheel naar uw eigen wensen samen te stellen. Denk hierbij aan de kleur, type stof, wel of geen hoofdbord, slaapcomfort en wat al niet meer. Mocht u bij een boxspring kopen vast komen te zitten met alle mogelijkheden die er zijn, neem dan contact op met een van onze slaapexperts voor meer informatie.

 • Elektrische boxspring kopen

  Een elektrische boxspring kunt u al aanschaffen vanaf € 800,-. Wij hanteren scherpe prijzen, doordat wij zonder tussenhandel in- en verkopen. Naast elektrische boxsprings verkopen wij ook hoog laag boxsprings voor senioren. Denk bij een elektrische boxspring kopen goed na over de verschillende eisen die u stelt aan uw boxspring om klachten in de toekomst te voorkomen.

 • Boxspring met opbergruimte kopen

  Als u midden in de stad woont is ruimte vaak schaars. Door gebruik te maken van een boxspring met opbergruimte creëert u in uw slaapkamer extra opbergruimte. De aankoop van dit type boxspring is dus ook nog eens heel erg praktisch. Een boxspring kopen met opbergruimte zorgt voor meer ruimte in de slaapkamer.

 • Tweepersoons boxspring kopen

  Boxsprings worden vaak in de afmeting 180 x 200 gekocht. Dit formaat is tegenwoordig dé standaard voor tweepersoons boxsprings. Meestal is het vervoer van zo'n grote boxspring een probleem. Daarom leveren wij helemaal gratis in de gehele Benelux. Voordat u de boxspring koopt bedenk dan goed of alle onderdelen wel door het trapgat passen en makkelijk in de slaapkamer zijn te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn regel dan de voorbereidingen om dit wel mogelijk te maken.

 • Eenpersoons boxspring kopen

  Een studenten boxspring of logeerbed, een eenpersoons boxspring heeft vaak verschillende doeleinden. In ons assortiment vind u verschillende soorten eenpersoons boxspring voor zowel jong als oud. Wij leveren hoge kwaliteit slaapcomfort tegen een betaalbare prijs.

 • Luxe boxspring kopen

  Wij verkopen betaalbare luxe boxsprings. Doordat wij veel via het internet verkopen kunnen wij internet prijzen hanteren. Uiteraard kunt u altijd in 1 van onze winkels terecht om het slaapcomfort te testen voordat u de boxspring koopt. Al onze luxe boxspring zijn geheel zelf samen te stellen om nog beter slaapcomfort te bieden.

 • Goedkope boxspring kopen

  Ons instapmodel is de boxspring XXL en is al te koop voor minder dan € 400,-! Het basismodel is te upgraden met onder andere een NASA topper. Naast het type topper is de prijs verder afhankelijk van het breedte van het bed. Tevens is ook deze boxspring geheel zelf samen te stellen naar eigen wens.

Online of in de winkel uw boxspring kopen

Online via onze webshop
online boxspring kopen via webshop
Ons gehele assortiment kunt u online op onze webshop bekijken. Bij iedere boxspring staat alle informatie over comfort, levertijd en u kunt snel en eenvoudig tegen de beste prijzen een boxspring aanschaffen. Mocht u er online niet uitkomen? Dan bent u van harte welkom in één van onze winkels. Shop hier online
In 1 van onze winkels
boxspring in winkel kopen
Naast onze webshop hebben wij 2 winkels in Vianen en Rotterdam. Hier kunt u een selectie van ons assortiment bekijken en uittesten. Voordat u een boxspring koopt is het in sommige gevallen aan te raden om eerst op het bed te liggen ivm het comfort. Bekijk hier onze vestigingen

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een boxspring

Ieder mens is een bepaalde type slaper en heeft een ander lichaam. Zo heeft iemand met rugklachten andere slaap behoeftes dan iemand van 21 met een gezond lichaam. Bij een boxspring kopen moet u goed letten op de ondersteuning die u lichaam krijgt wanneer u op de boxspring gaat liggen. Ons lichaam heeft nature een rechte houding en u moet er dan ook voor zorgen dat tijdens het slapen deze houding niet onder stress komt te staan. Een matras welke teveel inzakt tijdens het slapen zorgt voor stress op de onderrug en de nek. Na herhaaldelijk in deze positie te slapen zullen er klachten ontstaan waar u niet op zit te wachten. Naast een goede ondersteuning van het lichaam is ventilatie ook van groot belang bij een boxspring kopen. Wanneer het lichaam de warmte niet goed kwijt kan zal het lichaam opwarmen en dit resulteert in transpiratie. Doordat u veel transpireert zal het matras het vocht opvangen en gaat de kwaliteit snel schteruit. Daarnaast zorgt dit voor een onrustige nachtrust waardoor u niet uitgerust wakker wordt. Zorg dat wanneer u een boxspring gaat kopen u zich goed laat informeren over de mogelijkheden zodat u lang kunt genieten van uw nieuwe boxspring. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van punten die belangrijk zijn bij het slaapcomfort en het uiterlijk van een boxspring. Meer informatie nodig over één van onderstaande punten? Klik dan op de link en lees meer informatie op de desbetreffende pagina.

Type slaapcomfort van de boxspring
 • Koudschuim topper: betaalbaar comfort en goede ventilerend
 • NASA topper: vormt zich perfect naar het lichaam
 • Latex topper: anti-allergische eigenschappen voor een hoog slaapcomfort
 • Pocketvering 500 veers matras: zacht matras voor een hoog comfort
 • Pocketvering 1000 veers matras: goede ondersteuning met 7 comfortzones
Uiterlijk van de boxspring
 • Afwerking: hoge kwaliteit afwerking van zowel de onderbox als hoofdbord
 • Stof: wij bieden meer dan 100 verschillende stoffen
 • Kleur: wij bieden meer dan 100 verschillende kleuren
 • Pootjes: L-vormig, rond of vierkant in verschillende kleuren
 • Hoofdbord: bij iedere boxspring leveren wij een meegestoffeerd hoofdbord

Welk comfort kiest u? 500 of 1000 veers?

Een zeer belangrijk onderdeel bij het kopen van een boxspring is het slaapcomfort. Deze wordt voor een groot deel bepaald door o.a. de topper en het matras waar u voor kiest. In het filmpje hiernaast wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een 500 en 1000 veers matras. Dit is dan ook bijna bij iedere boxspring een optie waar u uit kunt kiezen.

Kort gezegd komt het hierop neer: een pocketvering matras komt standaard met 500 veren welke is voorzien van 5 comfort zones. Wilt u meer comfort, dan raden wij u aan om te kiezen voor een 1000 veers matras met 7 comfort zones. De ondersteuning van uw lichaam wordt hierdoor verbeterd.

Bekijk al onze pocketvering matrassen

Bij het aanschaffen van een boxspring is het belangrijk te letten op de afmetingen van de boxspring. Er zijn namelijk boxsprings te verkrijgen in diverse afmetingen, waar het belangrijkste verschil natuurlijk zit in een 1 persoon of twee persoons boxspring. Kijk daarom goed waar uw voorkeur naar uit gaat. Daarnaast is een handige tip dat het matras en bed bodem door de deuren en trapgat zullen passen. Het zou namelijk zonde zijn als u een bed heeft gekocht en het blijkt dat deze onmogelijk in de slaapkamer kan komen!

Een nieuwe boxspring kopen is niet iets wat u elk jaar zou doen, normaal gezien. Neem daarom het advies van een slaapexpert altijd serieus en in overweging. Zij kunnen u over belangrijke zaken inlichten waar u in eerste instantie misschien niet aan gedacht heeft, zoals of het een koud of warm bed is, lichamelijke klachten en de slaaphouding.

Daarnaast is het goed om eerst eens proef te gaan liggen zodat u er zeker van kan zijn dat het bed aan al uw wensen voldoet. Belangrijk hierin is om te letten op o.a.:

 • Te liggen in de favoriete slaaphouding
 • Te kijken hoe simpel het is om van bed op te staan
 • Te voelen hoe makkelijk of moeilijk het is om te draaien

Een boxspring kopen die past bij uw lichaam

Veel mensen zijn niet bewust van de eisen die een boxspring of matras moet hebben om ervoor te zorgen dat u een goede nachtrust heeft. Veel mensen willen lekker zacht ingezakt slapen op het bed. Maar dit is niet bevordelijk voor uw lichaam omdat er veel stress op komt te zitten. De natuurlijke houding van het lichaam moet worden ondersteund tijdens het slapen om klachten te voorkomen. De vuistregel is als volgt bij een boxspring kopen: - Een matras zorgt voor de ondersteuning van het lichaam. De pockterveren dragen het gewicht van het lichaam. Te zacht afgestelde veren kunnen het lichaam niet goed ondersteunen en wordt er dus stress uitgeoefend op het lichaam welke klachten kan veroorzaken. Een te hard matras is medisch gezien niet mogelijk maar kan wel zorg voor een minder comfortabel gevoel. - Het topdekmatras is een extra laag op het matras waar u het comfort mee kunt verhogen. Met deze laag kunt u extra ventilatie, meer ondersteuning of meer comfort creëren. Dit betekend dat wanneer u een stevig matras kiest, u met het topdekmatras ervoor kan zorgen dat deze toch zachter aanvoelt. U kunt beter met de toplaag comfort creëren dan met het matras. Dit is omdat het lichaam wel in de natuurlijke houding moet blijven tijdens het slapen. De topper is niet dik genoeg om het lichaam onder stress te zetten. Maar uitermate geschikt om het comfort te verhogen bij een boxspring kopen.
Schrijf je in & ontvang 5% korting!

Al meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Geldig op het gehele assortiment