Onze slaapconsult helpt u graag met al uw vragen over ons aanbod.

* Verplichte velden

Sluiten

Call Me Back
  • Gratis verzending
  • Gratis topper
  • Betalen bij aflevering
  • 5 Jaar garantie
  • Wij leveren GRATIS in NL, BE & DE!

Boxspring maten

De afmetingen van een boxspring zijn belangrijk voor het slaap comfort. Een te korte lengte van de boxspring zorgt ervoor dat u niet uitgestrekt kunt liggen en met een te laag bed beschadig u uw rug bij het in- en uitstappen. Daarnaast is het bed opmaken makkelijker wanneer het bed hoger is. De breedte van een boxspring moet minimaal 90 centimeter zijn of schouderbreedte plus minimaal 40 centimeter. Voor een tweepersoonsbed moet dit minimaal het dubbele zijn, dus 180 centimeter of twee keer schouderbreedte plus 80 centimeter. De breedte van het bed moet minimaal groot genoeg zijn om op uw zij te liggen en de knieën gebogen te kunnen houden.

De optimale hoogte voor een boxspring bed


De optimale hoogte van een bed is 55-60 centimeter. Minimaal moet dit 45 centimeter zijn. Vooral voor mensen die rugklachten hebben is het raadzaam om een hoger bed te nemen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de lengte van het lichaam. Op deze manier zal iemand geen rugklachten hebben bij het in- en uitstappen van de boxspring en bij het opmaken van de boxspring. Om de juiste hoogte te bepalen kunt u naast de boxspring staan (rechtstaand) en dient de rand van de boxspring boven de knieholte uit te komen.  Vaak is dit ook de hoogte die men als prettig ervaart wanneer hij of zij op een stoel zit.

De dikte van het matras

De dikte van het matras (plus topmatras) moet minimaal 16 centimeter dik zijn. Raadzaam is om een matras te kiezen wat tussen de 18 en 22 centimeter dik is. Echter, bij de keuze van een matras zijn er meer elementen van belang. Mede door het dikke matras is het slaapcomfort van de boxspring zo enorm hoog.

Schrijf je in & ontvang 5% korting!

Al meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Geldig op het gehele assortiment