Onze slaapconsult helpt u graag met al uw vragen over ons aanbod.

* Verplichte velden

Sluiten

Call Me Back
  • Gratis verzending van boxsprings in NL & BE
  • Gratis topper
  • Betalen bij aflevering
  • 90 Dagen slaapgarantie

Koudschuim topmatras

Het koudschuim topmatras is een van de meest gebruikte toppers in slaapwereld. Het is een veelzijdige topper die veel comfort creëert tijdens het slapen. Door de open celstructuur van het koudschuim kan de topper de warmte goed ventileren tijdens het slapen. Daarnaast voelt het erg comfortabel aan wanneer u erop ligt. Het Koudschuim topmatras is de laatste en bovenste laag comfort bij een boxspring. Wilt u weten of het Koudschuim topmatras bij u past lees dan hieronder verder.

 

Koudschuim topmatras

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag met advies!
  • Bel 088 101 48 00Direct antwoord
  • App 06 284 769 38Snel advies binnen 15 min.
  • Chat met onsSnel advies via de chat
  • Mail onsBinnen 24 uur een reactie

Mis geen aanbieding!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wat is koudschuim

 Het materiaal koudschuim is een veerkrachtig schuim (rubbersoort) welke bestaat uit een netwerk van driedimensionale cellen in de vorm van een honingraat. Dit schuim wordt geproduceerd in 2 verschillende varianten; flexibel schuim (HR Koudschuim) en hardschuim (PU Hardschuim). Het schuim wat wordt gebruikt in het topdekmatras is de HR koudschuim variant. Dit is namelijk het meest comfortabele schuim soort. Een koudschuim topdekmatras is opgedeeld in twee structurele delen; de celwanden en een open venster. Hierdoor wordt lucht en vocht goed doorgelaten, zelfs wanneer er druk op het schuim staat. Door de open celstructuur werkt koudschuim als een soort schokdemper voor uw lichaam.

Waarom een koudschuim topdekmatras

Het topdekmatras is de bovenste laag comfort op een boxspring. Waar het matras uw lichaamsgewicht draagt, zorgt het topmatras voor een aangenamer gevoel tijdens het slapen. Bij alle boxspring combinaties die u op onze Website ziet krijgt u er een gratis koudschuim topdekmatras bij. Deze zorgt voor meer ventilatie en verkoeling tijdens het slapen. Tevens voelt dit materiaal zacht aan door de veerkrachtige eigenschap. Het maakt hierbij niet uit of u een rug-, zij- of buikslaper bent. Doorgaans is een koudschuim topdekmatras goed voor alle soorten slapers en daarom krijgt u deze er gratis bij. De dikte van het topdekmatras heeft nog wel enig effect op de werking van het koudschuim. Hoe dikker de laag koudschuim des te meer u merkt van de werking en hoe hoger het comfort.

Voor wie is een koudschuim topdekmatras bedoelt

Er zijn veel verschillende soorten slapers en iedereen heeft andere eisen aan het slaapcomfort. Maar over het algemeen kunnen wij wel het volgende concluderen. Het koudschuim topdekmatras is bedoelt voor mensen die meer ventilatie behoeven tijdens het slapen. Wanneer u het vaak en snel warm heeft tijdens het slapen dan is koudschuim uitermate geschikt. Het voert uw lichaamswarmte goed af, zelfs als u erop ligt te slapen. Door de open celstructuur krijgt vocht en lucht ruimte om te worden afgevoerd. Het maakt hierbij dus niet uit of u onder de 80kg weegt of boven de 80kg. De werking blijft hoe dan ook hetzelfde. Wel raden wij aan dat wanneer u meer weegt dan 80kg te overwegen of u een wat dikkere topper gebruikt, deze kunnen wat beter omgaan met de stress die wordt uitgeoefend door het gewicht van het lichaam. Wij bieden u 3 verschillende diktes aan in het koudschuim topdekmatras.

Werkt koudschuim tegen gewrichtsklachten

Het antwoord is nee. Een koudschuim topdekmatras heeft geen drukverlagend werking zoals dat heet. Koudschuim sluit niet geheel aan om het lichaam en beidt daarom geen drukverlaging. U kunt het materiaal vergelijken met dat van een spons, het is veerkrachtig en voelt zacht aan. Maar het sluit niet geheel aan om het lichaam. Daarentegen werkt het perfect als u op zoek bent naar meer verkoeling tijdens het slapen. Er zijn mensen die op zoek zijn naar verlaging van de druk op hun gewrichten, deze mensen raden wij een traagschuim topdekmatras aan. Deze vormt beter om het lichaam en biedt ondersteuning waar nodig. Heeft u geen rug-, nek- of andere klachten dan is een koudschuim topmatras de perfecte match voor u.

Wat kost een koudschuim topdekmatras

De kosten van een koudschuim topdekmatras variëren en zijn afhankelijk van de volgende factoren. Ten eerste moet er worden gekeken naar de dikte van het topdekmatras. Hoe dikker de topper, hoe meer materiaal er moet worden gebruikt dus des te meer deze kost. Hoe dikker de laag koudschuim hoe beter de werking van het materiaal en hoe hoger het comfort ligt. Daarnaast is de maat van het topdekmatras belangrijk. Een eenpersoons koudschuim topdekmatras kost minder dan een tweepersoons 180x200 koudschuim topdekmatras.

Welke dikte topdekmatras kunt u het best aanschaffen

Dit is een vraag die alleen u kunt beantwoorden. Ten eerste gaat het erom hoeveel geld u wilt en kunt uitgeven aan een koudschuim topdekmatras. Hoe dikker de topper hoe meer deze kost. Maar wanneer geld niet meespeelt dan kunnen wij u het volgende aanraden. De standaard maat dikte voor het koudschuim topdekmatras is 6 cm. Deze dikte is in principe geschikt voor iedereen, maar er zijn een aantal kanttekeningen. Als u alles al geprobeerd heeft kwa combinaties en u het nog steeds te warm heeft, dan raden wij aan om een dikkere topper te kiezen. Door de extra dikte krijgt de warmte meer ruimte om te worden afgevoerd. Daarnaast komt het gewicht en de slaaphouding ook om de hoek kijken. Wanneer u bijvoorbeeld op de buik of rug slaapt dan hoeft het koudschuim topdekmatras niet uitermate dik te zijn. Wanneer u op de buik slaap dan is het ten zeerste aan te raden om de dunnere topper te nemen, omdat deze er dan voor zorgt dat de natuurlijke houding van het lichaam wordt behouden. Slaapt u bijvoorbeeld op de zijkant dan raden wij juist weer een dikkere topper aan. Omdat uw schouders en heupen ruimte nodig hebben om ergens in te zakken, krijgt u deze ruimte met een dikkere koudschuim topper. Het gewicht van uw lichaam speelt ook mee met de keuze voor de dikte. Hoe zwaarder het lichaam hoe meer druk er wordt uitgeoefend op het topdekmatras. Wanneer de topper te dun is voor het gewicht kan deze worden platgedrukt. Hierdoor verliest de topper een groot gedeelte van zijn open celstructuur en kan daarom minder goed de warmte afvoeren. Dus wanneer u wat zwaarder bent dan raden wij aan om een wat dikkere koudschuim topper te kiezen om de werking van het materiaal te waarborgen. Tevens beidt een dikkere topper meer comfort dan een dunne. Mocht u nog vragen hebben over het koudschuim topdekmatras dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze slaapexperts.
Ontvang VIP korting op gehele assortiment

Kortingscode = VIPKORTING

Geldig op het gehele assortiment