Onze slaapconsult helpt u graag met al uw vragen over ons aanbod.

* Verplichte velden

Sluiten

Call Me Back
 • Gratis verzending van boxsprings in NL & BE
 • Gratis topper
 • Betalen bij aflevering
 • 90 Dagen slaapgarantie

Latex topmatras

Het Latex topmatras biedt goede ondersteuning en ventilatie tijdens het slapen Het natuurlijke rubber beidt tevens ook een grote hoeveelheid comfort, omdat het lekker zacht aanvoelt. Daarnaast is latex ook erg goed in de vochtregulatie tijdens het slapen. Het natuurlijke rubber is een mix tussen ondersteuning van Traagschuim en verkoeling van koudschuim toppers. Wilt u meer informatie over de werking van een latex topper lees dan hieronder verder.

Latex topmatras

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

 • Latex topdekmatras Royal 12cm

  Normale prijs: € 500,00

  Special Price € 249,00

  Latex topdekmatras Royal 12cm
  • U bespaart € 251
  • Levertijd 1 - 2 weken
  • Uw korting 50 %
 • Infinety Topmatras

  Normale prijs: € 1.150,00

  Special Price € 399,00

  Invinety topper
  • U bespaart € 751
  • Levertijd Snelle levering
  • Uw korting 65 %

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag met advies!
 • Bel 088 101 48 00Direct antwoord
 • App 06 284 769 38Snel advies binnen 15 min.
 • Chat met onsSnel advies via de chat
 • Mail onsBinnen 24 uur een reactie

Mis geen aanbieding!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wat is Latex

Latex is een natuurlijke rubbersoort die van de rubberboom afkomstig is. Het wordt afgetapt van de rubberzool doormiddel van het aanbrengen van een snee in de barst, waarlangs het vocht wordt opgevangen. Hierna wordt het chemisch bewerkt om er zo het materiaal van te maken wat gebruikt wordt in onze topdekmatrassen. Het is erg veerkrachtig en verliest bijna nooit zijn vorm. Het heeft een dichte celstructuur die niet veel ademt. Maar daarvoor zijn er ventilatie gaten ingebracht. Alle Latex topdekmatrassen zijn daarom alsnog ademend. Naast de veerkracht en ventilatie voelt latex erg zacht aan. Daarom wordt het comfort aanzienlijk verhoogd wanneer u een latex topmatras aanschaft.

Waarom een latex topdekmatras

Latex is een veelzijdig materiaal wat goed is toe te passen op een boxspring of bed. Wanneer u toch verkoeling wilt maar ook wilt genieten van enige ondersteuning tijdens het slapen. Dan is een Latex topdekmatras uitermate geschikt. Daarbij komt ook, omdat het een natuurlijk rubber is, latex vocht afstotend is. Over het algemeen zoeken mensen in het comfort van een boxspring of ondersteuning, of verkoeling of antitranspirantie. Omdat latex een rubber soort is zal het geen vocht opnemen en kan het topdekmatras dus nooit vol komen te zitten met uw eigen zweet. Door de geperforeerde gaten in het materiaal ademt een latex topper aanzienlijk. Dus wilt u ondersteuning maar toch ook ventilatie dan is een later topdekmatras geschikt voor uw wensen.

Voor wie is een Latex topdekmatras bedoelt

Het latex topdekmatras is voornamelijk bedoelt voor mensen die veel transpireren tijdens het slapen. Een traagschuim topdekmatras houd de warmte meer vast en een koudschuim topdekmatras zuigt alle vocht tijdens het slapen op. Wanneer de topper vocht absorbeert dan gaat de levensduur van het topmatras aanzienlijk achteruit. Het grote voordeel van een latex topdekmatras is dat het multifunctioneel is. Het geeft enige mate van ondersteuning omdat het toch goed om het lichaam aansluit. Daarbij geeft het in zeker maten ook goed ventilatie en kan wordt vocht niet geabsorbeerd. Daarnaast heeft rubber een hoge elasticiteit, waardoor het erg comfortabel en zacht aanvoelt. Wij raden voornamelijk aan om te gaan voor een latex topdekmatras wanneer u overmatig transpireert. Doet u dit niet dan zult u veel toppers verslijten in een korte tijd. Doordat u veel transpireert zullen andere toppers dit vocht absorberen en daardoor de kwaliteit aanzienlijk snel achteruit gaan.

Werkt Latex tegen gewrichtsklachten

Jazeker! Het grote voordeel van een latex topper is dat het materiaal tegendruk levert. Dit wil zeggen dat door het goed omsluiten van het lichaam er minder stress wordt uitgeoefend op de gewrichten. Heeft u al geruime tijd last van uw rug, net of gewrichten dan is het raadzaam om te kijken naar een traagschuim topmatras. Deze komt in verschillende diktes, hoe dikker het traagschuim des te beter de werking. Wij bieden u een topdekmatras aan van 6 cm / 10 cm en 12 cm. Het enige waar u wel rekening mee moet houden is dat een traagschuim topper minder goed ventileert. Doordat de celstructuur dichter is dan bij koudschuim kan het topdekmatras minder goed warmte afvoeren. Denk hieraan wanneer u de keuze maakt voor een topdekmatras.

Wat kost een Latex topdekmatras

De kosten van een latex topdekmatras variëren en zijn afhankelijk van de volgende factoren. Ten eerste moet er worden gekeken naar de dikte van het topdekmatras. Hoe dikker de topper, hoe meer materiaal er moet worden gebruikt dus des te meer deze kost. Hoe dikker de laag traagschuim hoe beter de werking van het materiaal en hoe hoger het comfort ligt. Daarnaast is de maat van het topdekmatras belangrijk. Een eenpersoons latex topdekmatras kost minder dan een tweepersoons 180x200 traagschuim topdekmatras.

Welke dikte topdekmatras kunt u het best aanschaffen

Dit is een vraag die alleen u kunt beantwoorden. Ten eerste gaat het erom hoeveel geld u wilt en kunt uitgeven aan een latex topdekmatras. Hoe dikker de topper hoe meer deze kost. Maar wanneer geld niet meespeelt dan kunnen wij u het volgende aanraden. De standaard maat dikte voor het latex topdekmatras is 6 cm. Deze dikte is in principe geschikt voor iedereen, maar er zijn een aantal kanttekeningen. Als u alles al geprobeerd heeft kwa combinaties en u het nog steeds last van uw gewrichten en of transpiratie, dan raden wij aan om een dikkere topper te kiezen. Door de extra dikte krijgt het lichaam meer ondersteuning en ventilatie. Daarnaast komt het gewicht en de slaaphouding ook om de hoek kijken. Wanneer u bijvoorbeeld op de buik of rug slaapt dan hoeft het latex topdekmatras niet uitermate dik te zijn. Wanneer u op de buik slaap dan is het ten zeerste aan te raden om de dunnere topper te nemen, omdat deze er dan voor zorgt dat de natuurlijke houding van het lichaam wordt behouden. Slaapt u bijvoorbeeld op de zijkant dan raden wij juist weer een dikkere topper aan. Omdat uw schouders en heupen ruimte nodig hebben om ergens in te zakken, krijgt u deze ruimte met een dikkere latex topper. Het gewicht van uw lichaam speelt ook mee met de keuze voor de dikte. Hoe zwaarder het lichaam hoe meer druk er wordt uitgeoefend op het topdekmatras. Wanneer de topper te dun is voor het gewicht kan deze worden platgedrukt. Hierdoor verliest de topper zijn functie om goed om het lichaam aan te sluiten. Dus wanneer u wat zwaarder bent dan raden wij aan om een wat dikkere latex topper te kiezen om de werking van het materiaal te waarborgen. Tevens beidt een dikkere topper meer comfort dan een dunne. Mocht u nog vragen hebben over het latex topdekmatras dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze slaapexperts.
Ontvang VIP korting op gehele assortiment

Kortingscode = VIPKORTING

Geldig op het gehele assortiment