Onze slaapconsult helpt u graag met al uw vragen over ons aanbod.

* Verplichte velden

Sluiten

Call Me Back
  • Gratis verzending van boxsprings in NL & BE
  • Gratis topper
  • Betalen bij aflevering
  • 90 Dagen slaapgarantie

Traagschuim topmatras

Het Traagschuim topmatras biedt beter ondersteuning tijdens het slapen en verlaagd de drukt op bijvoorbeeld gewrichten. Het heeft een dichte celstructuur waardoor het perfect om uw lichaam sluiten. Hierdoor ligt u goed ingesloten en wordt de druk verlaagd waardoor u minder klachten heeft tijdens het slapen. Het comfort voelt stevige aan en biedt naast ondersteuning ook een laag comfort. Wilt u weten of het Traagschuim topmatras bij u past, lees dan hieronder verder.

Traagschuim topmatras

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag met advies!
  • Bel 088 101 48 00Direct antwoord
  • App 06 284 769 38Snel advies binnen 15 min.
  • Chat met onsSnel advies via de chat
  • Mail onsBinnen 24 uur een reactie

Mis geen aanbieding!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wat is Traagschuim

Het materiaal Traagschuim is door NASA ontwikkeld voor de lancering van de Saturnus V-raket. Door de enorme versnelling van de raket was men op zoek naar een materiaal wat de druk van deze versnelling kon opvangen. In eerste instantie werd het temper faam genoemd, omdat het zich perfect naar de vorm van het lichaam vormt doormiddel van warmte. Uiteindelijk is NASA er niet meer verder gegaan, maar werdt het geïntroduceerd in Zweedse matrassen en sindsdien een bekend fenomeen in beddenwereld. Het is evenals Koudschuim van de familie polyurethaan en maakt gebruik van een open celstructuur. Alleen zijn de luchtelletjes vele malen kleiner en zitten er meer bellen per m2 meter in. Wanneer de traagschuim topper op kamertemperatuur is kan het wat stug aanvoelen. Maar wanneer de lichaamswarmte het materiaal opwarmt wordt het slapper en vormt het naar het lichaam.  

Waarom een traagschuim topdekmatras

Een Traagschuim topdekmatras geeft het lichaam ondersteuning op de plekken waar het nodig is. Omdat het materiaal bij verhitting versoepeld en meer om het lichaam aansluit. Hierdoor ligt u stabieler tijdens het slapen en kan de druk verdeeld worden over het traagschuim topdekmatras. Een traagschuim topdekmatras is uitermate geschikt voor mensen die te kampen hebben met lichamelijke klachten. Denk hierbij aan gewrichtspijn of klachten aan de nek. De kwaliteit van traagschuim is beter dan dat van koudschuim omdat het een dichtere celstructuur heeft. Hierdoor is het beter bestand tegen de stress die het lichaam uitoefent op het topdekmatras. Mensen met overgewicht of mensen met lichamelijke klachten raden wij een traagschuim topdekmatras aan.

Voor wie is een Traagschuim topdekmatras bedoelt

Zoals net al aangegeven biedt traagschuim meer ondersteuning tijdens het slapen. In tegenstelling tot koudschuim sluit traagschuim perfect aan pop het lichaam. Hierdoor krijgt het lichaam meer ondersteuning door de tegendruk. U ligt steviger in uw slaaphouding en daardoor neemt de stress op het lichaam af. Vooral oudere mensen hebben vaker last van het gewrichten en deze stress kan worden verlicht door een Traagschuim topdekmatras. Evenals mensen met wat meer gewicht hebben baat bij een traagschuim topdekmatras. Door overgewicht komt er meer stress en druk op het lichaam tijdens het slapen. Deze stress wordt opgevangen door het traagschuim en zorgt voor meer comfort en rust tijdens het slapen.

Werkt traagschuim tegen gewrichtsklachten

Jazeker! Het grote voordeel van een traagschuim topper is dat het materiaal tegendruk levert. Dit wil zeggen dat door het goed omsluiten van het lichaam er minder stress wordt uitgeoefend op de gewrichten. Heeft u al geruime tijd last van uw rug, net of gewrichten dan is het raadzaam om te kijken naar een traagschuim topmatras. Deze komt in verschillende diktes, hoe dikker het traagschuim des te beter de werking. Wij bieden u een topdekmatras aan van 6 cm / 10 cm en 12 cm. Het enige waar u wel rekening mee moet houden is dat een traagschuim topper minder goed ventileert. Doordat de celstructuur dichter is dan bij koudschuim kan het topdekmatras minder goed warmte afvoeren. Denk hieraan wanneer u de keuze maakt voor een topdekmatras.

Wat kost een Traagschuim topdekmatras

De kosten van een Traagschuim topdekmatras variëren en zijn afhankelijk van de volgende factoren. Ten eerste moet er worden gekeken naar de dikte van het topdekmatras. Hoe dikker de topper, hoe meer materiaal er moet worden gebruikt dus des te meer deze kost. Hoe dikker de laag traagschuim hoe beter de werking van het materiaal en hoe hoger het comfort ligt. Daarnaast is de maat van het topdekmatras belangrijk. Een eenpersoons traagschuim topdekmatras kost minder dan een tweepersoons 180x200 traagschuim topdekmatras.

Welke dikte topdekmatras kunt u het best aanschaffen

Dit is een vraag die alleen u kunt beantwoorden. Ten eerste gaat het erom hoeveel geld u wilt en kunt uitgeven aan een traagschuim topdekmatras. Hoe dikker de topper hoe meer deze kost. Maar wanneer geld niet meespeelt dan kunnen wij u het volgende aanraden. De standaard maat dikte voor het traagschuim topdekmatras is 6 cm. Deze dikte is in principe geschikt voor iedereen, maar er zijn een aantal kanttekeningen. Als u alles al geprobeerd heeft kwa combinaties en u het nog steeds last van uw gewrichten, dan raden wij aan om een dikkere topper te kiezen. Door de extra dikte krijgt het lichaam meer ondersteuning. Daarnaast komt het gewicht en de slaaphouding ook om de hoek kijken. Wanneer u bijvoorbeeld op de buik of rug slaapt dan hoeft het traagschuim topdekmatras niet uitermate dik te zijn. Wanneer u op de buik slaap dan is het ten zeerste aan te raden om de dunnere topper te nemen, omdat deze er dan voor zorgt dat de natuurlijke houding van het lichaam wordt behouden. Slaapt u bijvoorbeeld op de zijkant dan raden wij juist weer een dikkere topper aan. Omdat uw schouders en heupen ruimte nodig hebben om ergens in te zakken, krijgt u deze ruimte met een dikkere traagschuim topper. Het gewicht van uw lichaam speelt ook mee met de keuze voor de dikte. Hoe zwaarder het lichaam hoe meer druk er wordt uitgeoefend op het topdekmatras. Wanneer de topper te dun is voor het gewicht kan deze worden platgedrukt. Hierdoor verliest de topper zijn functie om goed om het lichaam aan te sluiten. Dus wanneer u wat zwaarder bent dan raden wij aan om een wat dikkere traagschuim topper te kiezen om de werking van het materiaal te waarborgen. Tevens beidt een dikkere topper meer comfort dan een dunne. Mocht u nog vragen hebben over het traagschuim topdekmatras dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze slaapexperts.
Ontvang VIP korting op gehele assortiment

Kortingscode = VIPKORTING

Geldig op het gehele assortiment